Onderhoud

Iedere vloer heeft passend onderhoud nodig!

Ondanks goed en gedegen onderhoud kan het voorkomen dat de vloer toch schraal en/of dof wordt. Vaak is dat het geval op plaatsen waar de vloer intensief gebruikt wordt. Zoals bij de bank, de eettafel en daar waar je vaak zit of loopt vormt zich dan een lichtere plek.

Geen probleem! Wij helpen u graag om de vloer weer de frisse mooie uitstraling te geven die hij verdient. Vaak kan dit al zonder dat de vloer geschuurd hoeft te worden!  Wij reinigen de vloer eerst diep door middel van de Bona PowerScrubber te gebruiken en na het drogen de vloer te lakken of in de olie zetten. De Bona PowerScrubber is voorzien van speciale borstels die de houten vloer reinigen maar niet beschadigen, deze borstels maken de nerf van het hout goed schoon. Het vervuilde water wordt direct van de vloer verwijderd, zodat deze na behandeling zo goed als droog is. Hierna wordt de vloer voorzien van een nieuwe lak- of olielaag en ziet de vloer er weer uit als nieuw!

Deze manier van reinigen is uitermate geschikt voor verouderde vloeren. Het is namelijk beter deze vloeren regelmatig te voorzien van onderhoud dan de verouderde vloeren te schuren want daarmee verliest de vloer de verouderde uitstraling.

 

parketvloeren reinigen

parketvloeren reinigen

Moet de vloer toch geschuurd worden?  Dan doen wij dat stofvrij voor u!

Het kan zijn dat na verloop van tijd de vloer niet meer mooi te krijgen is door middel van de diep reinigingsmethode. Dan is stofvrij schuren de oplossing! Onze schuurmachines zijn voorzien van een speciale grote stofzuiger die het stof opvangt. Het stof wat vrijkomt tijdens het schuren heeft niet meer de kans om zich door uw gehele huis te verspreiden. Nu wordt het direct nadat het isvrijkomen opgevangen in een speciale zak.

Na het stofvrij schuren kan de vloer worden behandeld met een verse olie- of laklaag. Soms is het zelfs mogelijk om de olielaag in een kleur aan te brengen en deze te beschermen met een projectlak. Wij komen altijd persoonlijk ter plaatse kijken en opmeten.  Zo weet u wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot uw vloer. Uiteraard ontvangt u hiervan een passend voorstel waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

 

stofvrij schuren

stofvrij schuren