Houten vloeren

Een houten vloer, welke goed gelegd is en van een goede kwaliteit is, is gemakkelijk in onderhoud en gaat een leven lang mee! Voor welke vloer je uiteindelijk kiest heeft te onder andere maken met persoonlijke smaak, de uitstraling die je je woning wilt geven en je budget.

Wij hebben een dermate ruim aanbod van enkel kwalitatief goede vloeren in diverse prijsklassen, uitvoeringen en afwerkingen, dat er gegarandeerd ook een passende vloer voor u te vinden is in onze showroom. U wordt in dit traject uiteraard vakkundig door ons geholpen en begeleid.

 

 

Traditioneel parket

Dit is de oudste vorm van vloeren leggen en bestaat uit losse plankjes die door de parketteur, in dit geval Meester parketteur Dominique worden gelijmd en gespijkerd op een ondervloer. Bij deze manier van leggen heeft u jaren plezier van uw vloer. U hebt vast wel eens een kijkje genomen in een prachtig kasteel waar nog steeds de vloeren liggen van oudsher die op deze wijze gemaakt zijn. De vrijheid bij deze vorm van leggen is eindeloos. Het biedt zelfs de mogelijkheid om samen met de fabrikant je eigen patroonvloer samen te stellen, op die manier druk jij je eigen stempel op jou paleis! En Dominique beheerst dit ambacht als geen ander!

 

 

Lamel vloeren

Lamel vloeren bestaan uit verschillende laagjes hout. Meestal uit drie lagen waarbij de toplaag bestaat uit een houtsoort die u graag op uw vloer wilt zien. Door de opbouw van verschillende laagjes is er een vloer gecreƫerd met een geringe werking, waardoor deze zowel zwevend als vast verlijmd gelegd kunnen worden. Deze vloeren zijn uitermate geschikt voor huurwoningen omdat de vloer mee kan verhuizen wanneer u besluit ergens anders te gaan wonen. Ook zijn ze uitermate geschikt in appartementen in combinatie met een gecertificeerd en geluidsreducerende ondervloer, wij kunnen u hier uitstekend in begeleiden en zorgen voor de juiste producten. Tevens zijn lamel vloeren ook in vele verschillende uitstralingen mogelijk.

 

Duoplanken

Deze vloeren zijn opgebouwd uit twee delen en bestaan meestal uit watervaste multiplex en een toplaag van hout, veelal uit eiken maar andere houtsoorten zijn ook mogelijk. De vloeren hebben net als een lamel vloer een relatief lage werking en kunnen zowel zwevend als vol verlijmd worden op de ondergrond. Ook de duoplanken zijn leverbaar in verschillende dikte- en breedtematen en zelfs in visgtraat. Deze vloeren kunnen ook onbehandeld geleverd worden of geheel naar wens fabrieksmatig worden afgewerkt, een vloer op maat dus!

 

 

Verouderde vloeren

U kent dat wel, eigenlijk vinden we die mooie oude vloer in een kasteel of landhuis wel erg mooi die we bezichtigd hebben. Of weet u nog die vloer in het restaurant in de stad met die doorleefde uitstraling, dat wil ik ook bij mij thuis! Verouderde vloeren stralen een bepaalde sfeer uit, de sfeer van oude tijden. Door middel van een speciale manier van behandelen van het eiken hout evenaren we deze sfeer. De eiken plankjes kunnen worden getrommeld en/of gekastijd waardoor deze niet meer perfect passend zijn. Daarnaast is er ook nog de keus om de plankjes te roken, licht of donker waardoor de uiteindelijke vloer die gelegd wordt van deze plankjes niet meer is te onderscheiden van honderden jaren oud parket. Deze vloeren zijn te verkrijgen in alle verschillende legvormen en uitermate geschikt voor het leggen op vloerverwarming!

 

 

 

Vloerverwarming en parket

Wij brengen u graag op de hoogte van de technische details en geven daarnaast aan welke houten vloeren geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming. Wij kunnen u garanderen dat de keuze hierin ruim is. Of u nu kiest voor parket op vloerverwarming, parket op warmte win installaties of parket op vloerkoeling, wij als specialist begeleiden u hierbij graag!